Wat Succes En High Performance Voor Ons Betekent

Bijna iedereen wil graag succesvol zijn, maar meningen verschillen over wat succes precies is. Daarnaast is succes behalen vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog hebben wij het over wat succes voor ons is en hoe je door middel van high performance succes kunt behalen.

WAT IS SUCCES?

Succes is voor iedereen anders. De één werkt graag aan grote mijlpalen, terwijl de andere elke kleine stap viert. Sommige mensen willen succes in hun carrière, anderen vinden succes in hun algemene leven belangrijker. Vaak associëren mensen succes met geld. Succes hoeft niet materialistisch te zijn, tenzij dat je doel is. Maar zelfs op dat moment is de vraag wat je met dat geld gaat doen. Waar staat dat geld voor? Zal het je vrijheid, status of comfort geven?

Wij geloven dat geld zelf geen succes zal opleveren, maar het kan wel helpen bij het behalen van je doelen. Als je doel bijvoorbeeld is om een beroemde muzikant te worden, dan moet je daarin investeren. Naast dat je instrumenten moet aanschaffen, moet je ook investeren in promotie en eventueel in een tour als je nog geen label hebt. Als je het geld ervoor hebt om deze kosten te kunnen maken, zul je waarschijnlijk ook sneller je doel behalen. Dat wil niet zeggen dat je zonder geld niet bij je doelen komt. Als je iets écht wil, dan vind je wel een manier om er te komen.

IEDEREEN HEEFT EEN EIGEN DEFINITIE

Wat voor doelen je ook hebt, vaak is iedereen het erover eens dat succes iets is dat je gelukkig maakt. Geluk kan zijn dat je de vrijheid hebt om te doen wat je wilt, of dat je trots bent op wat je hebt bereikt, ookal is dat laatste niet altijd zichtbaar aan de buitenkant.

Je kunt namelijk ook succesvol zijn voor jezelf. Sommige mensen schreeuwen hun succes van de daken, terwijl anderen hun succes in stilte vieren. Wij geloven dan ook dat succes uiteindelijk draait om het idee dat je ergens naartoe werkt en dat jij daar in het moment gelukkig mee bent. Soms zijn de stappen die je maakt persoonlijk en hoef je die niet per se met een ander te delen. Het belangrijkste is dat jij gelukkig bent met het succes dat je behaalt. Je bent succesvol vanaf het moment dat jij je succesvol voelt.

WAT IS HIGH PERFORMANCE?

Binnen Mind the Body geloven we dat we op aarde zijn om iets bij te dragen, wat dat dan ook is. Maar je kunt alleen iets bijdragen door jezelf zo veel mogelijk te laten groeien. Vele mensen willen graag een topprestatie leveren, maar het worden van de beste in jouw vakgebied of doel heeft wel een prijs. Je moet namelijk veel opgeven om de top te bereiken. Vaak gaat al je tijd en energie erin zitten en een burn-out kan dan op de loer liggen. Daarnaast verlies je dan ook soms het plezier dat je ooit had.

Wat je beter kunt doen is zorgen dat je elke dag een beetje groeit. Hierbij behaal je op dit moment niet de topresultaten, maar omdat je dagelijks groeit zul je die resultaten uiteindelijk wel gaan behalen. Het is presteren op een gezonde manier, zonder dat het ten koste gaat van je gezondheid of geluk. Dat noemen we high performance.

PRESTEREN OP EEN GEZONDE MANIER

Deze manier van presteren kan een burnout voorkomen. Want wanneer je een doel voor ogen hebt, wil je er volledig voor gaan en daarbij is het soms makkelijk om over je grenzen heen te gaan. Soms gebeurt dat omdat je afspraken hebt gemaakt die achteraf onhaalbaar blijken te zijn. Dit kan gaan om het aantal uren in je contract of over afspraken die je hebt gemaakt met vrienden. Het is dan verstandig dat je dit aankaart en aangeeft wat je grenzen zijn. Uiteindelijk is het belangrijk dat je prioriteiten stelt voor jezelf. Zorg daarom dat je van je gezondheid prioriteit nummer één maakt. Luister altijd naar jezelf en naar wat je nodig hebt.

Juist door te werken aan high performance waarbij je dus dagelijks een beetje groeit in plaats van heel veel, heel snel, zorg je voor een goede balans tussen actie en rust. Door kleine stappen te nemen, kom je makkelijker bij je doel zonder het plezier en je energie kwijt te raken. Je kunt het zien als een ladder: je kunt makkelijker omhoogklimmen in een ladder met kleine treden dan een ladder waarbij er veel ruimte tussen de treden zit.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over succes en high performance of ben je benieuwd naar hoe jij met deze thema’s aan de slag kunt gaan? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier hieronder! We helpen je graag verder.

De Reden Waarom Teamleden Zich Niet Volledig Uitspreken

De Reden Waarom Teamleden Zich Niet Volledig Uitspreken

Als leider wil je weten wat er speelt in het team. Weten hoe iemand denkt, hoe iemand erin zit en hoe je jouw teamleden kunt helpen het beste uit zichzelf te halen. Maar je kunt als leider helaas geen gedachten lezen. Al denk je soms van wel. Want vaak merk je dat...

Lees meer
Dat Ene Ding Wat Jouw Team Laat Floreren Of Instorten

Dat Ene Ding Wat Jouw Team Laat Floreren Of Instorten

Als leider van een team heb je veel verantwoordelijkheden en het kan lastig zijn om al die ballen in de lucht te houden.  Een werknemer die er niet lekker in zit en veel ziek is. Die twee teamleden die totaal niet met elkaar kunnen samenwerken. Of die collega die na...

Lees meer

NEEM CONTACT OP

Hoi, ik ben Dirk!

Heb je een vraag of ben je benieuwd of dit bij jouw bedrijf past? Stuur mij dan een berichtje. 

DIRK VAN DRIEST

Accountmanager | Mind the Body

    NAAM:

    E-MAILADRES:

    NUMMER:

    BERICHT: